Smaksensation

Fredagen hade en seg men behaglig start. Planen var att gå ut och springa innan vi skulle mötas hemma hos Clara för lunch. Tyvärr regnade det denna morgon så jag facetimade med Frida som även hon satt redo med träningskläderna på och såg ut genom fönstret på pölarna. Efter kanske en halvtimme slutade det till slut regna och vi begav oss ut på var sitt håll. Jag sprang i parken för jag tänkte att det skulle vara torrare där. Egentligen väldigt dumt tänkt. Jag stampade i ett par jordiga pölar och tog helt fel vägar över leriga gångar men jag fick mig i alla fall en helt okej runda.
 
Jag var svinhungrig när jag och Frida till slut knackade på hos Clara. Hennes hur var superfint! Gammalt golv med springor emellan så man kunde se undervåningen, stora fönster, högt i tak, lila heltäckningsmatta i trapporna och ljust kök. Ja blev lite avundsjuk av den något mer öppna planlösningen till skillnad mot vad mitt hus har. Här levar jag i ett trångt torn jämfört med Clara och speciellt Frida.
 
Clara hade lagar rostad tomatsoppa med fänkål och lök. Till detta nybakad focaccia som jag och Frida fick lägga sista handen på. Medan vi väntade på brödet i ugnen kom Pyttan och vi kunde så småningom äta. Allt tog slut. Det var förfärligt gott och vi blev mer än mätta. Trots det blev det glass till efterrätt. Dock inte vilken glass som hälst utan en Heston Blumenthal-glass med smak av christmas pudding. Det smakade som jul, fast mildare. Apelsin, kanel, kaka, sprit och glass i ett. Detta passade ypperligt ihop med kaffet. Vi pratade om olika orelevanta med ytterst viktiga saker, planerade morgondagen i Oxford och taggade.
 
På kvällen kom Frida och Clara hem till mig där vi åt tacos och drack öl. När vi ätit klart kom familjen hem från en skolpjäs de alla gått på och vi drog oss upp till mitt rum där vi fortsatte njuta av ölen och åt upp nachosen. Kate knackade på och ritade ut allt vi borde se i Oxford nästa dag på en karta. Hon har nämligen pluggat där och kan troligtvis staden utan och innan, i alla fall som den var då. Kvällen slutade med att vi försökte kväva våra skratt då vi såg på hur en man på You Tube dansade en slags egyptisk hand-dans som kallades "tutting" och vi försökte oss på att testa detta. Flickorna gick hem och jag försökte somna för att få så mycket sömn som möjligt inför morgondagen. Klockan skulle ringa tidigt och dagen skulle bli lång, men som det visade sig, helt fenomenal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback