Låt oss vara Britter

Söndag visade sig bli en ordentlig smak av England. Vi började med att äta upp så mycket vi kunde av frukostmaten innan vi drog oss mot bussen. Vi hoppade av vid British museum och gick in för att se på mumier och gamla saker. Det var en fantastisk byggnad, väldigt obrittisk och otippad interiör men pampig.
 
När vi tröttnat på att gå runt bland glasskåp, började vi ta oss fram längs med gatorna för att komma till Covent Garden. Min lilla "skolklass" fick lyssna till live-musik vid Covent Garden Market, sola näsan lite i den svaga solen, se på gatu-föreställningar och bara vara för en liten stund.
 
Vi bestämde sedan att ta oss till platsen där dagens stora händelse. Vi skulle nämligen gå på äkta Afternoon Tea på The Cadogan i Knightsbridge. Vi strosade runt i orådet och häpnades över hur propert och fancy allt var. En ganska stor kontrast till området vi rörde oss i i Camden där vår lägenhet låg.
När vi kom fram till hotellet The Cadogan blev jag ordentligt nervös för att vi kanske inte skulle få komma in, att vi inte var tillräckligt fint klädda. Vi var dessutom en halvtimme tidiga men vi klarade inte av att så utanför att vänta så vi gick in och tänkte att vi kunde vänta i entrén. En stilig man i komplett utstyrsel mötte och granskade oss. Vi såg nog något malplacerade ut i våra mössor, tjocka jackor och vantar. Jag berättade att vi bokat bord och undrade om vi kunde få komma in lite tidigare. Han föste snabbt in oss i det innre rummet, the sitting room. Det kändes lite som att han ville bli av med oss...
 
På vägen till vårt bord passerade vi ett rum som var fullsatt med små uppklädda damer med vackert lagt hår, pärlhalsband och fina örhängen som satt i små öronlappsfåtöljer medan de sippade lite på sitt te ur små koppar. Det kändes som att jag våldgästade och smutsade ner deras behagliga atmosfär medan jag gick där. Tack och lov satt vi i ett rum lite längre in där stämningen var lite mer tillbakalutad.
 
Vi fick beställa te, som stod beskrivet lika omsorgsfullt som vilket fint vin som hälst på en sida i menyn. Kannorna kom, servitrisen hällde upp och vi fick sedan vänta ett litet tag på vårt Afternoon tea. Alla beställde en egen uppsättning förutom jag och Hanna som planerade att dela. Till vår besvikelse fick vi det inte serverat på våningsfat utan istället på fyra enkal fat som trycktes ner på vårt lilla bord.
 
Vårt Tea bestod i alla fall av fyra eller fem olika sorters smörgåsar, en söt och helt underbar scone med clotted cream och sylt, en Chelsea bun som var en slags bulle med en söt russin och sirapsfyllning, en slags cheesecake, ett litet glas med en lös och söt chokladröra med persikogelé och till slut en slags mazarinbakelse med björnbärsgrädde. Det var himla fint alltihop och hungriga som vi var, vräkte vi i oss alltihop.
I måttlig matkoma reste vi oss sedan och vandrade förbi märkesbutikerna till en buss som kunde ta oss hem till Camden. Vi korsade Trafalgar Square för att byta buss och kunde då samtidigt passa på att lätta till den sevärdheten på listan. Väl tillbaka i Camden drack vi lite kaffe vid köksbordet innan vi gick ut på jakt efter Fish and Chips som Maggan var sugen på.
 
Vår plan var att gå till puben som låg vägg i vägg med vår lägenhet men det visade sig att de inte serverade något sådan. Det var en mer amerikanskinspirerad bar med underlig, mörk inredning. Vi satte oss i alla fall där och beställde in lite lätt middagsmat. Det blev ganska mycket felsägningar och pinsamma böjningar, roliga meningar, kostig öl och god fetaost. Vi satt där länge och efter mycket tveksamhet bestämde jag och Hanna oss för att beställa in efterrätt. Det visade sig dock att köket var stängt så vi fick helt enkelt gå HELA vägen hem till lägenheten (det vill säga cirka två steg åt vänster från ingången till baren). Där satt vi och kollade lite på TV, åt choklad och packade väskor. Min sista dag som tonåring. 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Åhh vilka fina pampiga kort!! t.o.m. jag såg bra ut...kan vara för att jag var i lite progil kanske. Tyckte väldigt mycke om dessa kort faktiskt. Det är sånt djup, klara rena kort, är det för att du tog med din "riktiga" kamera tror du??.// Kram mamma

Svar: Hehehe ja. Det syns att det är en riktig kamera och inte en mobilkamera. Jag borde verkligen försöka använda den mer! Tack i alla fall för att du gillade dem :)
Moa Ekman

2013-03-12 @ 19:53:27

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback