Påskhelgen 2013 - Påskafton

Lördagen började med en lååååång frukost i sängen med datorn i knät. Så himla bekvämt och så himla bra. Alltid. Jag städade huset lite i förebyggande syften, ifall kalasgänget skulle komma till mig på middag samma kväll. Det bestämdes dock senare att vi skulle till Linnea men det spelade inte så stor roll.
 
Jag spenderade förmiddagen med att köpa saker till Claras påskägg som jag totalt missat att göra. Jag blev tack och lov ganska nöjd med vad jag till slut fyllde det med och förhoppningsvis var även hon nöjd. Själv blev jag i alla fall superglad för mitt med choklad och jordnötsägg från Sverige, kolor, mintägg och en fin ask med chokladplattor i. Vi öppnade och bytte dem medan vi skypade med Frida från Sverige då hon åt sitt guldägg som vi gett henne inann hon åkte. Vi öppnade även en påskpresent som vi fått av henne plus ett supergulligt kort. Presenten var en ask med choklad från chokladmässan med smak av kanel och en med kardemumma. SÅ goda!
 
Något stressade gick vi sedan till tåget för att åka till Balham igen. Väl där mötte vi upp Sandra, handlade saker inför kvällens påskmiddag och gick hem till Linnea för att börja förbereda. Sandra hade Linneas husnyckel så vi klampade in utan att hon var hemma. Dock knackade hon på kanske fem minuter efter att vi stängt dörren. Vi börjar sedan förbreda middagen medan vi dricker cider och pratar i köket. Det är hur mysigt som helst.
 
Påskmiddagen bestod av laxbiffar, räk-och dillröra med sparris, två sorters sill och grovkornig senap från IKEA, ägg, kaviar, bröd och en mumsig grönsallad. Inte som någon annan påskmiddag jag ätit men väldigt, väldigt god. Till efterrätt lyxade vi till det med hallonsmulpaj och svensk vaniljvisp. Det åt vi på stående fot i köket medan vi pratade om våra hembygder (Alingsås och Halmstad), spelade nittiotalsmusik och peppade inför kvällen.
 
Vi satte oss på tuben mot Camden för utgång. Vad som såg ut att bli en väldigt lång och händelselös tubresa på 40 minuter, blev en festlig musik-quiz-tävling. En ung kille i hatt, med en stjärna målad på kinden, en sterio hängd över axeln, en microfon i handen och en silvrig hink under handen, klev in i vår vagn och började spela musik. Han var quiz-maistro och under resten av resan spelade han olika låtar som vi fick gissa namn och artist till. Till en början var vi ganska dåliga och vagenen var ganska tom men när vi kommit en bit och han spelade Eagle Eye Cherry klev massa folk på. Det slutade med att hela vagenen sjöng refrängen ihop och kvällen såg så väldigt ljus ut.
 
Vi klev in på The Wheelbarrow i Camden, lyssnade till bandet som spelade och drack utspädd Stella. Bandet gick snart av scenen och en lång kille med tajta jeans, långärmad slipover och rödbrunt hår som drog åt pottfrisyrs hållet. Han spelade massa bra soulmusik och dansade med underbar känsla vid sitt mixerbord. Jag bestämde att han såg ut som en blandning av Timo Räisänen och Ron Weasly, så vi döpte honom till Timo W, eller Wimmo som Frida kom på när vi berättade om honom dagen efter.
 
Vi i vår lilla grupp stod lite vid sidan av dansgolvet där vi hade soffor och massa golvyta till godo. Jag och Clara dansade på utan stopp och när de andra bestämde sig för att gå hem, stannade vi kvar tills klockan ringde för "last call" vid två-tiden. Ingen kunde stoppa oss. Vi fick sällskap av ett par personer under kvällens golv, uppenbarligen imponerade av våra moves. Dessutom fick vi ögonkontakt med Timo W och kunde på vårt lilla vis styra musiken i rätt riktning med hjälpt av uppmuntrande leenden, teckenspråkshänder och tummen-upp-tummar. När vi var besvikna på musiken som spelader försökte vi veva med händerna och lixom visa; kör nästa låt, NÄSTA LÅT! Det gick ibland i alla fall.
 
Jag och Clara tog sedan bussen hem och promenerade genom ett kallt Chiswick hem till mig. När vi gick längs med Grove Park Terrace möttes vi av kvällens finalnummer, närmligen tre rävar som smög runt i ljuset från gatlamporna. Vi somnade som två klubbade sälar i min säng och sov till långt in på dagen. Fint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback